Starten på begynnelsen

Starten på begynnelsen

Fra arbeidsledig til selvstendig næringsdrivende!

Hei og velkommen til min lille blogg, i tiden fremover vil jeg ta dere med inn i min verden som ny-oppstartet gründer og selvstendig næringsdrivende. Jeg vil skrive om oppturene og nedturene jeg har og har hatt i oppstarten av mitt lille byrå.

Det tok lang tid før jeg oppdaget gründeren i meg, hadde noen sagt til meg for to år siden at det var dette jeg kom til å gjøre hadde jeg ikke trodd på dem. Tryggheten med det å være fast ansatt er noe de fleste kjenner til og setter pris på. Hos meg var det noe jeg også tok for gitt... Det er noe kanskje vi alle gjør til tider, når man er vant til å gå på jobb hver dag fra 8-16 så er det liksom en selvfølge at man har en jobb. MEN DET ER DET IKKE! Jeg har alltid hatt lett for å få jobb og har vært i jobbene mine i mange år før jeg har gått videre i karrieren. Så det å plutselig stå uten jobb, kom som et sjokk! Og samtidig måtte forholde seg til meldekort og ikke lønnsslipp er et blogg-innlegg i seg selv. Altså denne papirmølla som heter NAV, en vet faktisk ikke hvor godt en har det før en havner under stempelet arbeidsledig. For i en arbeidssøkers situasjon er dette et stempel, det er jeg sikker på. I løpet av dette året har jeg søkt opp mot 50 jobber og vært på 7 intervjuer, men det er alltid noen som har mer erfaring enn meg… og jeg har 7 år i bransjen, er det lite?! Selv om jeg har vært uten jobb har jeg ikke ligget på latsiden, for samtidig som jeg har søkt alle disse jobbene har jeg også tatt videreutdanningen innen nettsideproduksjon og koding slik at jeg stiller sterkere i den digitale verden. Og det er en verden vi alle må ta del i enten vi vil eller ikke 😉

Det har nå gått ett år siden jeg ble helt arbeidsledig og det har ikke gått en dag eller et minutt uten at jeg har ønsket meg tilbake til det faste og vante. Men etter et år i limboland som aktiv arbeidssøker tar jeg saken i egne hender. NÅ ER DET MIN TUR! I våres fant jeg ut at hvis ingen har vett nok til å gi meg en sjanse skal jeg fanden meg bevise for dem at jeg klarer det sjæl! Så fremover vil jeg dele en liten bit av min vei frem til målet med dere.

2 Responses

  1. Gratulerer med flott nettside og spennende blogg Christina! Skal bli gøy å følge deg videre på reisen :-)

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.