Startup med Start

Startup med Start

Når det endelig gikk opp for meg at min eneste sjanse til å lykkes var på egenhånd, skjedde det noe med meg. Jeg tok liksom tak i den lille driven jeg hadde igjen og trøkka til!

For det å starte egen bedrift er skummelt i seg selv, og å skulle gjøre dette helt alene, enda skumlere. Så fort denne gründer-tanken var sådd i hodet mitt begynt jeg å lete. Lete etter muligheter, hvem kan hjelpe meg, hvordan kan jeg få bygget dette nettverket jeg vet jeg trenger. Så tok jeg kontakt med Start i Vestfold. Dette er en organisasjon og et etablerernettverk som holder til i hele Vestfold, og som hjelper de som ønsker å starte egen bedrift. Her kom jeg raskt i kontakt med han som skulle være min veileder - Karl Jørgen Tofte. Vi gikk igang med å se på mulighetene mine, og hvordan jeg skulle få realisert drømmen min. Siden jeg var arbeidsledig måtte jeg søke om en ordning som heter "dagpenger under etablering". Dette er en fantastisk mulighet NAV har for de som har gått arbeidsledig en stund og som ønsker å satse selv. Sammen med søknaden må man levere et godt gjennomarbeidet budsjett og  en god forretningsplan. Og det må jeg si - hadde det ikke vært for Karl tror jeg ikke jeg hadde klart det, tall og meg går ikke akkurat sammen som hånd i hanske 😛 Men til slutt fikk jeg det til, og nå venter jeg på tilbakemelding på søknaden min slik at jeg kan starte for fullt.

En annen ting som er så fint med Start i Vestfold er at de arrangerer etablerer-kvelder for sånne som meg. Der alle som er eller tenker på å bli gründer kan møtes og bygge nettverk. Nylig var jeg på noe som het Startup Day, her var flere instanser representert. Det var folk fra DNB som fortalte om den nye Oppstartslosen, samt folk fra Skatteetaten, Innovasjon Norge, Patentstyre osv. Mange flotte folk en kan spørre om råd.

OG SIST MEN IKKE MINST, her kom det personer som selv har vært i den posisjonen jeg og veldig mange andre er i. Nemlig at de skal, eller har startet egen bedrift. Denne gangen var Daniel Döderlein der og snakket om sine oppturer og nedturer, og DET MOTIVERER!! Spesielt når de også setter lys på hvordan det er når ting ikke går etter planen. Hva man skal gjøre da, og ikke minst hvem man skal snakke med. Det er jo ingen som klarer å starte en suksessfull bedrift uten å ha vært i kjelleren noen ganger, og hvis de finnes vil jeg gjerne snakke med de! :) FOR JEG HAR VÆRT I KJELLEREN! Og det er ikke få ganger. Mye av grunnen er nok at jeg har gått arbeidsledig så lenge som jeg har, og da er det lett å miste motivasjonen innimellom. Det er mange hinder i veien – helt klart! Men som Daniel sa på Startup Day - ALDRI GI OPP! Og det kan du banne på at jeg IKKE SKAL!!

2 Responses

  1. Så gøy å lese. Jeg er i samme situasjon dog da i en annen bransje, men uansett interessant lesning?

    • Tusen takk Marianne! – Veldig kjekt å få tilbakemeldinger, vi som er i samme båt får lære av hverandre. For det er mange hinder en må forsere på vei til suksess. Og det er ikke så lett å gjøre det alene 😉 Lykke til videre:D

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.